Welness za telo

Ob osebni rasti telo vedno doživlja in izkuša stres, ki seveda ni izum sodobnega časa, temveč mehanizem, ki človeku omogoča prilagoditev zunanjim spremembam. Je reakcija našega organizma na spremembe v okolju, saj vpliva na delovanje simpatičnega živčevja, žlez z notranjim izločanjem, vedenje. Ob današnjem tempu življenja je količina dnevnega stresa v telesu skoraj vedno visoka, če pa dodamo še stres, ki nastane ob zdravljenju vaših srčnih ran in starih prepričanj, bo telo potrebovalo dolgo časa, da si opomore. Ob takih priložnostih se telo vedno odzove z boleznijo in zahteva počitek. Ponavadi gre za prehlade, virozi podobna bolezenska stanja, težave pri presnovi, nerazložljive bolečine po telesu, močno boleča vratna vretenca in rame, vnetje mehurja, depresija, itd…

 

Ločiti moramo pozitiven stres, ki se poraja takrat, ko se nam zdi, da okoliščine obvladujemo, smo motivirani, samozavestni od negativnega.

 

Slednji se pojavi, kadar ocenimo, da razmer ne obvladujemo dobro, ko ponavljamo ene in iste napake, imamo občutek da capljamo na mestu in ko predelujemo vse stare vzorce vedenja, ki jih želimo spremeniti. Negativen stres znižuje tako naše intelektualne sposobnosti kot sposobnosti komuniciranja z okolico, zvišuje krvni pritisk, pospeši utripanje srca in dihanja, ki postane bolj plitko. V nas budi občutek negotovosti, neugodja, strahu. Lahko povzroča tudi želodčne težave, nespečnost, glavobole, motnje v prehranjevanju, razdražljivost, slabša odpornost organizma, itd. Je eden izmed pomembnih dejavnikov številnih bolezni, predvsem, če smo mu izpostavljeni dlje časa.

 

Nudimo vam terapije, s katerimi izboljšate svoje zdravstveno stanje in so obenem ključ do sprostitve in aktiviranja samozdravilnih mehanizmov telesa in njegove harmonizacije.

 

Se spomnite stare budove modrosti … Ko ti je všeč cvet, si ga preprosto utrgaš. Toda, ko ljubiš cvet, ga vsak dan zalivaš… Kdor to razume, razume življenje. Slednje pomeni tudi, da se naučite ponovno ljubiti svoje telo, takšno kot je, z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih vi vidite. Tu vam izdam skrivnost… popolni ste, taki kot ste.

Chi gong

Či gong je zdravilna tehnika, ki je sestavljena iz enostavnih počasnih gibov, katerih namen je spodbuditi kroženje življenjske energije či (chi ali qi) v človeškem telesu. Ena in edina meditacija v gibanju, saj fizično okrepimo telo ter hkrati pridobimo notranji mir in veselje do življenja.

Refleksna masaža stopal in dlani

Stopala in dlani predstavljajo zrcalno sliko celotnega človeškega telesa in njegovega zdravstvenega stanja. S terapevtsko refleksno masažo stopal in dlani tako pritiskamo na posamezne cone organov na stopalih ali dlaneh, ki v telesu sprožijo impulze in vodijo k aktiviranju samozdravilnih mehanizmov telesa.

Metamorfna tehnika

Metamorfna tehnika je zelo učinkovita oblika terapije, skozi katero ozavestimo našo biološko matriko od predspočetja pa vse do rojstva. To je prenatalni vzorec, ki se zapiše v nas, ko si na eteričnem nivoju izbiramo naše starše ter na obdobje 9 mesecev, ki ga preživimo v materinem telesu. Biološka matrika zajema vsa naša čustvena stanja, vzorce ter prepričanja, ki kreirajo naše doživljanje življenja.

Vaje za zdravje telesa

Vaje za zdravje telesa so primerna za vse starostne skupine, saj z osnovnimi elementi gibanja, poskrbimo za odličen začetek dneva, premigamo vse sklepe v telesu, raztezne vaje pa naše mišice pripravijo na vsakodnevne podvige