Naura reiki

Naura reiki je unikatna in edinstvena oblika reikija. Je naravna metoda zdraviteljstva, ki nudi vrsto pozitivnih učinkov. Zdravilno moč polaganja rok poznajo vsa ljudstva na planetu zemlja in izvira iz Severne Indije in Tibeta.

 

Reiki je pred približno 100 leti ponovno odkril japonski zdravnik dr. Mikao ter ga še nekoliko dopolnil. a naj bi na gori Kurijami 21 dni meditiral. Zadnji dan ob zori je opazil, da se mu približuje svetlobni žarek in ko ga je dosegel, ga je nevidna sila zbila na tla. Takrat je opazil, da se na nebu izrisujejo simboli v različnih barvah. S tem naj bi Mikao Usui sprejel iniciacijo reikija. Kmalu po tem dogodku je ugotovil, da ima v svojih rokah posebno moč. Ljudem je namreč pomagal na tak način, da je položil roke na boleče mesto in bolečina se je zmanjšala ali pa celo izginila. Vendar pa se je po koncu terapije bolečina ponovno pojavila, zato jim je dr. Mikao Usui podelil iniciacijo reikija in jim povedal, da se morajo držati določenih pravil reikija. Leta 1922 se je preselil v Toki in tam ustanovil kliniko, kjer so zdravili ljudi s pomočjo reikija. Po njegovi smrti je njegovo delo nadaljeval Chujiro Hayashi, ki je ustanovil svojo kliniko. Tam se je veščin reikija naučila tudi Hawayo Takata, ki je zaslužna, da se je reiki prenesel tudi na zahod.

 

Japonski izraz besede je rai-kei. Oba zloga se nanašata na univerzalno energijo, ki se jo poimenuje na različen načine pri različnih civilizacijah v preteklosti, sedanjosti. REI se nanaša na univerzalni aspekt celovite energije in KI je manifestacija notranjosti vsakega Bitja.
Reiki je zdravljenje z univerzalno življenjsko energijo, je najlažji, najnaravnejši in najučinkovitejši način pomoči samemu sebi ali drugim – kjerkoli in kadarkoli. Reikija ne uporabljamo samo za zdravljenje bolečin ali zdravljenje bolnih, ampak tudi za hitrejšo in popolnejšo osebnostno rast posameznika. Nekdo si želi fizične ozdravitve, drugi pa stremi k psihični sprostitvi in ravnovesju, tretjega pa morda zanima duhovni razvoj… Z reikijem lahko zdravimo tudi živali in rastline, z ljubečo energijo očistimo prostor, predmete, kristale, itd. Izvajamo ga fizično ali na daljavo.
Na lastnosti te energije nikakor ne moremo vplivati in prav tako ne na način njegovega delovanja. V tej energiji biva ljubezen in modrost univerzuma, kateri se mora človek le prepustiti.

 

Ob zdravljenju, reiki terapevt položi roke na telo, odpre se kanal univerzalne božanske energije, ki steče po telesu prejemnika – in sicer tja, kjer jo potrebuje. Ta energija povzroči vrsto sprememb in notranjih procesov ter omogoča zvišanje vibracij fizičnega telesa, deluje ne le na fizično, temveč tudi na ostalih pet teles. Reiki energija teče skozi čakre, ki so razporejene vzdolž hrbtenice. Preko njih se pretaka življenjska energija, saj se v primeru, če je ta pretok zaustavljen na telesu pričnejo odražati telesni in duševni simptomi, ki lahko pripeljejo do resnejših obolenj. Te blokade povzročajo različni zunanji (na primer vsakdanji stres in poklicno življenje) ali notranji dejavniki (žalost, jeza, zavist, maščevanje, strah,..). Reiki torej ne zdravi le telesne bolečine, motnje spanja, migreno, etc temveč vpliva tudi na zdravljenje karme, odpravljanje travm, mentalnih in čustvenih blokad in pomaga pri osvobajanje osebnostnih vzorcev.

 

Naura reiki pa je še malo poseben, ob odprtju zgoraj omenjenega kanala, k vam pride vaš višji jaz in številni vodniki, ki posredujejo sporočila kdo ste, kaj je vaš namen bivanja v tem življenju oziroma glede na vašo trenutno okoliščino sporoči informacije, ki jih vi takrat najbolj potrebujete slišati.
V Nakira centru izvajamo tudi iniciacije v Naura reiki terapevte.

 

 

“Danes me nič ne skrbi
Danes se na nič ne jezim
Danes sem hvaležen za vse kar mi prinaša življenje
Danes pošteno opravljam svojo delo
Danes izkazujem ljubezen in spoštovanje do vseh živih bitij”