Meditacija

Meditacija je globoka umska in telesna sprostitev, ki jo doživljamo v theta stanju. Poznamo različne tehnike pomirjanja, sproščanja ter razvijanja sočutja, čuječnosti, aktivacije notranjih moči, spominov ter stika s samim seboj.

Je tehnika, s pomočjo katere spoznamo, da nismo svoj um in se od njega ločimo, kar nam omogoči opazovati kaj se dogaja v nas in okoli nas brez občutka vpletenosti, postavi nas v vlogo opazovalca. Meditacija je tehnika, s katero pridemo v stik sami s seboj, s svojimi občutki in notranjim glasom oziroma intuicijo. S pomočjo meditacije resnično spoznamo svoj svet, ki ni odet v maske in pričakovanja drugih oseb ali nas samih. Je pot spoznavanja sebe in globoke resnice da si.

 

Cilj meditacije ni meditirati vsak dan dvakrat po eno uro, resničen cilj je ponotranjiti stanje meditacije in postati meditacija, čuječ in prisoten v vsakem danem trenutku z možnostjo samoopazovanja.
Sčasoma, ko pričnemo bivati in izkušati življenje v srcu, meditacija postane tudi poslušanje prijetne glasbe, vrtnarjenje, sprehod v naravo, tuširanje, kuhanje, izvajanje joge, oziroma katerakoli druga vsakodnevna dejavnost.

 

V Nakira centru izvajamo različne tipe meditacij, od povezovanja z zemljo in univerzumom/našim stvarnikom nadzavestjo, zvočno meditacijo po čakrah, meditacijo enega srca ter še in še.